Seger i Varberg

Säsongspremiär för några av teamcyklisterna vid Varbergs MTB-meeting. Seger för Emil Lindgren och en tredjeplats för Dennis Wahlqvist blev facit som vi är mycket nöjda med!
Så här skriver Emil om racet:

”Det kändes skoj att äntligen få ratta ner till Varberg för säsongsdebut. Sista jag öppnade säsongen just där var 2003 och körde då som junior på dispens i elitklass. Fick då möta några av mina idoler för första gången och lyckades att vinna.

Med goda minnen så rullade jag ett par varv på banan. Varberg bjuder på en riktigt fin bana som innehåller mycket av momentet styra cykel. Visst behöver man hög kondition och styrka även här men partierna där man verkligen får sträcka ut och ta i så där in i bänken är få. Jag gillar båda typer av banor och klassar denna bana som mycket bra.

Det märks i min cykling att det är början på året och att det blir lite kantigt i åkningen. Jag kör fort men hamnar på lite tunga växlar ibland och så. Ju mer MTB vana, ju bättre blir det. Fick ett bra lopp med ledning från start till mål. Hade kul och njöt.”

Foto: Valentin Baat